• Beschrijving

 • Minder energiekosten
 • Groene energie
 • Een besparing tot 800 euro p.j.

klik HIER voor het offerte formulier!

120 Zonnepanelen op een appartementen complex (VVE Dinant Dijkhuisstraat) Hengelo

Zonnepanelen op het dak in Wierden

Zonnepanelen op het dak in Enschede

Zonnepanelen

Verschillen zonnepanelen

Zonnepanelen, er zijn vele verschillende soorten panelen waar u uit kunt kiezen:

 • Polykristallijn zonnepanelen
 • Monokristallijn zonnepanelen
 • Mono Percium zonnepanelen
 • Mono Half Cell zonnepanelen
 • Dunne film zonnepanelen
 • Glas-Glas zonnepanelen

 

  De polykristallijn en monokristallijnzonnepanelen komen overeen maar hebben een ander productieproces. Het productieproces van polykristallijn zonnepanelen is goedkoper dan die van monokristallijn zonnepanelen, en zijn herkenbaar aan de blauw/paarse gloed/kleur. Polykristallijn zonnepanelen zijn relatief goedkoop, maar behalen ook een lager rendement vergeleken met de monokristallijn zonnepanelen, welke niet blauw maar een zwarte kleur hebben. Mono perciumkristallijn zonnepanelen zijn de verbeterde versie van de mono zonnepanelen. Om het rendement verder te verhogen zijn de Half Cell Mono percium kristallijn zonnepanelen ontwikkeld.

  Wanneer u gaat kijken naar de verschillen tussen zonnepanelen , zult u ook zien dat er ook verschillende vermogens (wattage ook wel Wp, Watt piek) verkrijgbaar zijn. Het vermogen geeft de maximale opbrengst van een zonnepaneel aan. Was enige jaren geleden het vermogen van een zonnepaneel 250 Wp standaard, tegenwoordig is 300 Wphet meest gekozen en zijn er al zonnepanelen met vermogens tot 400Wp te verkrijgen. De keuze voor het vermogen van de zonnepaneel kunt u onder andere laten afhangen van de grootte van uw dak. Is er weinig ruimte beschikbaar, dan is het verstandig zonnepanelen met een hoog vermogen aan te schaffen. Hierdoor kunt  u met weinig zonnepanelen alsnog veel energie kunt opwekken.

  Vermogen en Opbrengst

  Er word weleens gezegd dat zonnepanelen in Nederland niet genoeg energie opbrengen door het gebrek aan voldoende zonnige dagen. Dit is onjuist, het aanschaffen van zonnepanelen is ook een land als Nederland een zeer rendabele investering. Zonnepanelen wekken ook bij bewolkte dagen energie op en hebben dus geen direct zonlicht nodig, wel is het zo dat er in de zonnige maanden aanzienlijk meer opbrengst gegenereerd word dan in de koudere wintermaanden.

  U heeft de keuze gemaakt om zonnepanelen te gaan kopen, dan wilt u natuurlijk eerst weten hoeveel dit zonnesysteem u gaat opleveren. Hiervoor bied een eenvoudige berekening de uitkomst

  • Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek, afgekort Wp. het op dit moment meest verkochte zonnepaneel heeft een vermogen van 300 Wp.
  • Het energieverbruik van een huishouden wordt uitgedrukt in kilo Watt uur (kWh). Wanneer u uw zonnesysteem op het zuiden heeft kunt u uitgaan van een omreken factor van 0.90, dit is de gemiddelde omreken factor voor zonnepanelen in Nederland. Deze omreken factor is gebaseerd op onder andere het aantal zonuren en de lichtintensiteit en kan verschilt dus per plaats en land
  • De huidige stroomprijs is gemiddeld € 0,20 per kWh

  Om de jaarlijkse opbrengst van uw zonnepanelen te berekenen kunt u het aantal kWh dat u panelen opleveren vermenigvuldigen met de huidige stroomprijs. Heeft u bijvoorbeeld 10 zonnepanelen van 300 Wp, dus met een maximaal vermogen van 3.000 Wp,dan leveren deze zonnepanelen jaarlijks gemiddeld 2.700 kWh aan energie op. Wanneer wij dit aantal vermenigvuldigen met de kWh prijs van € 0,20 weten we wat dejaarlijkse besparing is. Met de 10 panelen van 300Wp komt het uit op zo’n € 540 per jaar.

  persoons huishouden

  Gem. elekt. verbruik per jaar in kWh

  Wp om te voorzien (kWh / 0,90)

  panelen (300 Wp per paneel)

  Gem. prijs zonnepanelen (incl. omvormer & installatie)

  Gem. besparing per jaar

  2

  3.400

  3800

  12

  € 5000 

  € 680

  3

  4.100

  4500

  15

  €5500

  € 820

  4

  4.600

  5.100

  17

  €6000

  € 920

  5

  5.400

  6000

  20

  €6500

  € 1.080

  6

  5.900

  6.600

  22

  €7000

  € 1180

   
   
  Hierdoor kunnen wij stellen dat het rendement van zonnepanelen vergelijkbaar is met een rente van 6% over een spaarrekening. Twijfelen over het investeren van uw spaargeld in het kopen van zonnepanelen is dus niet nodig. Zonnepanelen zijn een winstgevende optie en vele malen beter dan uw geld op de bank laten staan!

  Welk dak heeft u

   

  Een belangrijke factor bij het bepalen van u zonnesysteem is het dak type. Bij een schuin dak wordt de hellingshoek van de zonnepanelen bepaald door de hellingshoek van het dak. Hierdoor zal de hellingshoek van de zonnepanelen meestal optimaal zijn. In Nederland is de ideale hellingshoek 30° tot 40°. Bij een plat dak is dit anders, dan worden de zonnepanelen geplaatst in een frame. Dit heeft als nadeel dat de zonnepanelen altijd in een lagere hellingshoek, tussen de 10° en 15° worden geplaatst, hierdoor is de opbrengst van de zonnepanelen niet optimaal. Een ander  nadeel zonnepanelen op een plat dak is de schaduw vorming van de zonnepanelen onderling.

   

  Voordelige zonnepanelen kopen

  De Installatie van zonnepanelen is een technische klus die wij het beste voor u kunnen uitvoeren. Onze betrouwbare en ervaren specialisten hebben de opleiding en ervaring, waardoor u zeker weet dat de zonnepanelen veilig en op de juiste manier zullen worden geïnstalleerd. Bij een vakkundige plaatsingvan, heeft u er in de komende jaren nauwelijks omkijken naar waardoor u het hoogst haalbare rendement kunt behalen. Zo wordt het kopen van zonnepanelen nog aantrekkelijker.

   

   

  Vraag nu een vrijblijvend advies gesprek aan!

  Direct minder energie kosten

  Groene energie 

  Bespaar tot 800 euro p.j.